Лампа - Куб от Хималайска сол-2кг

35,00 лв.

Лампа - Куб от Хималайска сол-2кг

тегло:2кг

Ръчна изработка- шлифован кристал

Ел.захранване и крушка 15W

 

 "Хималайска сол "ЕООД гр. София

е екслузивен представител на немската фирма "

Wagner Life Design 

https://www.wagnerdesign-en.de

може да разгледате нашите сертификати

 

Произход : Пакистан

Хималайската сол се добива от планината Солната верига (Salt Range), която се намира в подножието на Хималайте на територията на Северен Пакистан. 

 

Според легендата солодобивът започва от 320 година пр. Хр., когато Александър Македонски разположил войската си край поречието на река Инд в подножието на планината и забелязъл, че конят му ближе скалите. 

 

Солната верига се разпростира на приблизително 300 км. дължина и около 20 км. ширина. Формирането й се изчислява между 250 и 500 милиона години. Счита се за един от най-големите и най-старите солни депозити в света. На територията на планината са разработени 4 солни мини, от които Кевра е втората по големина в света

Лампите от хималайска сол не само излъчват красиви, богати цветове за топла и приветлива атмосфера, но имат и редица полезни за здравето свойства. Знаете ли, че една хималайска лампа във вашия дом или офис, подобрява по естествен начин качеството на въздуха в помещенията, като създава здравословни отрицателни йони?

Познати като "Витамини на въздуха", лампите от хималайска сол са най-добрият природен йонизатор, осигуряващ разнообразие от ползи за здравето, включително повишаване на имунитета, подобряване на съня и облекчаване на мигрена. Ако лампата е в непосредствена близост до телевизор или монитор (не поставяйте лампата върху тях), нейният ефект, чрез електромагнитното поле, е приблизително в 100-160Hz-та зона. Нашите мозъчни вълни обаче, произвеждат само 8 Hz в зависимост от резонансната честота на Шуман. Следователно, тялото е изложено на до 20 пъти по-високи честотни модели, отколкото e свикнало. Последиците от тази експозиция са нервност, безсъние и липса на концентрация. В допълнение, се натрупват повече свободни радикали в организма. Хималайската лампа свързва негативните йони с излишните положителни йони. Когато лампата се затопля, тя абсорбира влагата и кристалът е влажен на повърхността. Така се изгражда йонно поле. С помощта на лампата, положително заредената атмосфера на една стая може да се неутрализира. В допълнение към това, цветовете на хималайските солни кристали имат лечебен ефект.

В началото на 21-ви век, едва ли можем да си представим живот без повечето електрически устройства, които са навсякъде около нас. Въпреки това ние не си даваме сметка, че те също са източник на много вредни положителни йони, или т.нар „електрически смог“. Вредното въздействие на електрическия смог влошава състоянието на въздуха, което след това се отразява отрицателно на нашето физическо и емоционално състояние. Източници на вредни положителни йони са: компютри, монитори, прахосмукачи, телевизори, микровълнови, цигарен дим, електрически нагреватели, сушилни.

Най-евтиният и най-простият метод за борба с електрическия смог е редовно проветряване на стаята. Може да използвате йонизатори на въздуха или по-евтиния вариант хималайски лампи, като естествен въздушен йонизатор, който ефективно увеличава броя на отрицателните йони в стаята. Ефектът на йонизация в лампата се засилва чрез нагряване на кристалната сол, подобрявайки качеството на околната среда и по този начин нашето благосъстояние. Хималайските лампи са естествени и красиви йонизатори на въздуха в дома и офиса.

Периметър на действие на лампите от хималайска сол в зависимост от големинта им

 

 

     

                  Какво е йон?
Йонът е атом или молекула, в който общият брой на електрони не е равен на общия брой протони, давайки на атома положителен или отрицателен електрически заряд. Във въздуха има и положителни и отрицателни йони, като положителните йони обикновено са молекули въглероден диоксид, които са загубили един електрон, докато отрицателните - молекула кислород, придобила един електрон. Отрицателните йони във въздуха привличат частици от замърсяването, давайки им отрицателен заряд, като те вече се насочват към земята. Мухълът, бактерии и алергени често носят положителен заряд, като те също могат да бъдат неутрализирани от отрицателните йони. Очевидно е, че е желателно да бъдем заобиколени от отрицателни йони, като естествен начин за защита на здравето.

Йоните не могат да бъдат произведени без източник на енергия - топлина или пламък, радиоактивност, триене, изпаряване и др. Те са резултат от високо-енергийни процеси, като например открит пламък или нажежени предмети. При изпаряването на водата се произвеждат отрицателни йони във въздуха и като следствие, вредните положителните заряди остават във водата, която все още не се е изпарила.

Природата постоянно създава отрицателни йони за борба със замърсяването на въздуха. Ето защо въздухът е толкова освежаващ след буря - светкавиците произвеждат висока концентрация на отрицателни йони, който пречистват въздуха и го правят толкова освежаващ. Водата от водопада също произвежда отрицателни йони. Огромното количество отрицателни йони в чистия въздух на морския бряг е в следствие от постоянното движение на водата при приливите и отливите. Места като водопади и плажове, където отрицателните йони са естествено произведени, могат да имат отрицателно йонна концентрация от порядъка на до 10 000 отрицателни йони на кубичен сантиметър, докато в натоварените градове тази концентрация достига 100 йони на кубичен сантиметър.

Общо казано, отрицателни йони увеличават притока на кислород към мозъка, което води до по-висока бдителност, намалява се сънливостта и се засилва енергията.Те също могат да ни предпазят от микробите във въздуха, намалявайки дразненето в резултат на вдишването на различни частици, които ни карат да кихаме, кашляме или причиняват възпаление на гърлото. За невероятните един на всеки трима, които са чувствителни към горе описаното, отрицателни йони на хималайските соли могат да създадат усещането на чист въздух по време на сутрешна разходка, освежаващия момент, в който отворяме прозореца и вдишваме по-чист и влажен въздух.

Как протича действието на лампите с хималайска сол?
Самата лапма не генерира отрицателни йони. Тя са характеризира с "хигроскопичност", привлича водните молекули от въздуха.Тъй като не генерират отрицателни йони, хималайските соли се нуждаят от източник на топлина, за да се ускори изпарението за производство на отрицателни йони.

Лампата от хималайска сол има редица благотворни въздействия върху нашето здраве. Поставете такава лампа в стаята си за прочистване на синусите докато спите, защото точно тогава защитните сили на вашето тяло са в покой и са най-податливи на благотворното влияние на хималайската сол. Лампите с хималайска сол намаляват количеството на електромагнитното замърсяване, което неизменно се съдържа във въздуха на работните ви помещения, праховото съдържание и пренасяните по въздуха вируси и бактерии. Сложете такава лампа до себе си и когато се нуждаете от по-висока концентрация. Солните светлинни източници йонизират въздуха (освобождават отрицателни йони), което е ползотворно за редица заболявания: намаляват симптомите на астма, алергии, бронхит, синузит и др. дихателни проблеми; намаляват главоболието и мигрената, чувството на умора и безсънието. Търсете по-наситен червен цвят, тъй като той показва по-високата концентрация на минерали.

Насладете се на красивото излъчване на лампите от хималайска сол за спокойна и уютна атмосфера във вашия дом. Освен за допълнителен комфорт и приятна обстановка, поставете лампите в близост до телевизори и компютри, около пушачи, в офиси с климатик, всъщност навсякъде, където искате да възстановите или запазите качеството на натуралния чист въздух. Те създават успокояваща атмосфера, която подпомага релаксацията, намалява стреса, бори се с дефицита на концентрация и др., спомага за баланса на физическа, духовна, емоционална и психическа енергия.

Биоенерготерапевти и хомеопати препоръчват тези лампи за подпомагане лечението на алергии, заболявания на дихателната и кръвоносна системи, при ревматизъм. Поради цвета си те също са използвани в хромотерапия, като успокояващата светлина помага на хора, страдащи от неврози и безсъние.

Поставете в дома си автентична лампа от хималайска сол, дар от Майката природа отпреди повече от 200 000 години! Сложете я в офиса, до компютъра, по време на масаж и медитация, на задимени места, в кабинета, в детската стая, навсякъде където искате по-свеж въздух, успокояваща атмосфера, там където искате да се наслаждавате на красотата на хималайските кристали. 

Често задавани въпроси за лампите от хималайска сол

 

Дали лампите от Хималайска кристална сол намаляват размера си или губят свойствата си с течение на времето?

Не, никога. Кристалите на солта не намаляват размера си, нито губят свойствата си. Докато ги пазите от вода, те винаги ще изглеждат по същия начин.

 

Какъв размер или колко голяма трябва да бъде лампата от Хималайска  кристална сол, за да има добър ефект?

Правилото е по-голяма стая - по-голяма лампа или няколко по-малки лампи, поставени стратегически из стаята. Също така е добре лампата да бъде поставена в близост до компютър, телевизор или друг източник на електромагнитни лъчения. За едно помещение от 20 кв. метра са достатъчни 2 до 3 броя лампи от по 4 – 6 кг. всяка, но това зависи от различни фактори. Например: дали имате много електрически уреди, дали помещението е в града или е в близост до природата и други. За по-точна преценка вижте таблицата от другата страна на листовката.

 

Мога ли да оставя включена лампата от Хималайска кристална сол през цялото време?

Да, можете. В действителност много от нашите клиенти не изключват лампите си и ги оставят да светят непрекъснато, но за това решение се доверете изцяло на интуицията си. По просто казано вижте как се чуствате по-добре.

 

Имам вкус на сол по устните, откакто в дома ми има лампа от Хималайска сол. Това нормално ли е?

Това е напълно нормално. Не се тревожете! Ако не можете да усетите солта, причината е, че не сте толкова сензитивни, за да я почувствате.

Получих подарък лампа, изработена от Хималайска сол. Убеден съм в полезността и, но се чудех защо тя трябва да бъде осветена, тъй като в естествената им среда в солните мини, например, кристалите на солта не се осветяват, а оказват невероятен ефект върху здравето на човека?

Когато лампата е включена честотната и вибрация се вдига, а периметърът и на действие се увеличава, но това не означава, че тя става повече или по-малко полезна. И в двата случая честотният и диапазон остава в рамките на човешкия честотен диапазон.

Указания за правилно използване

 

Лампите от Хималайска  кристална сол са предназначени за употреба в затворени помещения. Солта е хигроскопична и поглъща влагата от въздуха. Ето защо, лампите трябва да се използват в сухи помещения. В случай на по-високи нива на влажност, например, по време на дъжд, лампата трябва да бъде включена. Топлинната енергия, произведена от крушката на лампата ще затопли кристалната сол и водните частици на повърхността и ще се изпарят.

 

Препоръчваме ви да следвате следните указания, докато използвате лампи от Хималайска  сол:

  • Да не се поставя лампа в близост до ръбовете на мебелите в стаи, в които играят деца.
  • Ако забележите, че лампата е "изпотена", това означава, че се е натрупала влага по повърхността и. Включете лампата и я оставете да изсъхне от топлината, произведена от електрическата крушка.
  • Не поставяйте лампата край източник на вода!

 

ВНИМАНИЕ: Ако имате намерение да съхранявате лампата за дълъг период от време във влажна среда (мазе, гараж, таван или лятна къща на морето), сложете лампата в найлонова торбичка и я затворете плътно.

 

Почистване на лампата от кристална сол

Почистването на лампите се свежда до избърсване на прах или периодична проверка за влага (кондензация). Ако решите да я почистите от прах, може да изполвате  мокра кърпа  и веднага подсушете.  Когато има конденз, просто включете лампата.

Не е необходимо почистване на лампата от електрамагнитни вълни или отрицателни енергии. Ако все пак искате да бъдете сигурни, че сте се погрижили за вашата кристална лампа, можете да използвате всички методи които се използват за почистване на кристали, с изключение на водата. Например: слънчева светлина, лунна светлина, музика, камбани, звънчета или положителни миславни послания.

 

Смяна на крушка

  1. Изключете лампата от електрическата мрежа.
  2. Наклонете лампата на една страна и измъкнете електрическото и захранване. Ако крушката е нагрята,

я изчакайте да изстине, тъй като тя се нагрява до 300о С и може да ви изгори.

Сменете крушката с нова и вмъкнете обратно захранването