Лоти за промивка на синусите /нети/

17,00 лв.

Нети лоти се използва за промивка на синусите това Чрез нея се премахват слузта и замъсяванията от носните пътища и синусите, което позволява на въздуха да протича безпрепятствено през тях. Тя помага за предотвратяване и лекуване на болести по дихателните пътища като астма, пневмония, бронхит .
Помага за облекчаване на алергии, простуди и синузит.
Нети лота е малка каничка с чучур, която е така направена, че да приляга добре към ноздрите. Ръчно изработена от два цвята глина. Предлагат се в бяло и виолетово. Височина 10 см-11лв

Към нея предлагаме Хималайска сол бял "Диамант"кристали 30-50мм-200г-2лв
Известна още като Халит тази сол има изящна кристална структура, счита се за една от най-ценните в света. Добива се ръчно в подножието на Хималаите. С богат минерален състав в йонна форма, която благоприятства лесното усвояване от организма
Съдържа:99-100%Натриев хлорид на естествени кубични кристали . 
Приготвяне на Диамантен разтвор за промивка- 1%.
1. Сложете Хималайските солни кристали в стъклен съд (буркан) и го напълнете с изворна вода до горе. Разбърквайте раствора от време на време.
2. След около 24 часа погледнете да видите дали кристалите са се разтопили. Ако са се разтопили добавете още, докато водата не може повече да приеме сол. Това ще разберете, ако на дъното има неразтопени кристали. Разтворът е наситен 26% със сол и е готов за използвоне.
3. Поставяте по две чаена лъжичка от разтвора в лотата, която предварително сте напълнили с хладка вода /36-37 С/ и разбърквате,трябва да получите енопроцентов разтвор .
4.Запознайте се подробно с инструкцията и техниките за правилното изполване на нети .Вижте задължтелно за противопоказанията.

Забележка: Стъкленият съд може да бъде периодично дозареждан отново със сол и вода.
или 
Хималайска сол розова- кристали 30-70 мм- 180г -1,40лв
Подхадящи за приготвяне на СОЛЕ 
Приготвяне на Соле напитка.
1. Сложете Хималайските солни кристали в стъклен съд (буркан) и го напълнете с изворна вода до горе. Разбърквайте раствора от време на време.
2. След около 24 часа погледнете да видите дали кристалите са се разтопили. Ако са се разтопили добавете още, докато водата не може повече да приеме сол. Това ще разберете, ако на дъното има неразтопени кристали. Разтворът е наситен 26% със сол и е готов за консумация.
3. Вземайте една чаена лъжичка от разтвора с чаша вода всяка сутрин преди закуска.
Забележка: Стъкленият съд може да бъде периодично дозареждан отново със сол и вода.
Подробности може да прочетете на нашият сайт :
http://www.byalataorlitsa.com/himalaiska-sol/prilojenia/content#nasiten-solen-raztvor-26