Начало Хималайска сол СОЛЕ и приложения Магазин За контакти

Солта - лечител

Алхимиците смятат солта за петия елемент, тай като качествата й единствено приличат на земните. С индустриализацията прекъснахме връзката си с природата и загубихме контакта с вибрационните ефекти на океана. Завръщането към холистичните методи е едно приветствано връщане към естественото състояние и необходимите за възстановяването честоти. Натуралната кристална сол има много лечебни ефекти и може да бъде използвана за поддържане на кожата, за инхалации, за възстановяване на баланса на негативните и позитивни йони, за неутрализиране на електронния смог и множество други индикатори.

Хората, страдащи от високо кръвно налягане неизбежно се опитват да избягват обикновената трапезна сол, но кристалната сол доказано понижава кръвното налягане до 15 минути. Соленият разтвор не е лекарство за високо кръвно налягане, а по-скоро има способността да го регулира. Проучвания, проведени в САЩ, сочат, че хората със слаба концентрация на кристална сол в организма си са 4 пъти по-склонни към сърдечни заболявания.

Соленият разтвор подпомага изхвърлянето на тежките метали (живак, олово, арсен и калциране), като ги разгражда на молекулярно ниво. За да може организмът да се освобождава от токсините, високата киселинност и другите отпадни вещества, те първо трябва да бъдат метаболизирани, а соленият разтвор е най-полезен точно за това.

Ползите от приемането на солен разтвор

  • Соленият разтвор осигурява на организма природна енергия, съхранена в кристалите, която организмът може да задържи до 24 часа.

  • Соленият разтвор може да неутрализира дисбалансираното pH, което е причина за различни симптоми като умора, отпадналост и проблеми с кръвообращението.

  • Соленият разтвор може да подпомогне разтварянето и отстраняването на замърсители и натрупани токсини, които водят до различни ревматоидни болки и калцирането на органи и мускули.

  • Соленият разтвор може да подпомогне неутрализирането на пристрастявания.

  • Соленият разтвор подпомага пречистването на организма, което води до по-здрава и красива кожа.

Жизнена напитка "СОЛЕ" (солен разтвор)

За да бъде ефикасно приемането на соления разтвор, той трябва да се приема ежедневно по една чаена лъжичка. И тъй като организмът се лекува ритмично, то редовното му приемане е препоръчително. Избягвайте преработената сол. Използвайте хималайска кристална сол за каляване на краката си. От биохимична гледна точка, стомахът и червата се стимулират за минути, което от своя страна стимулира храносмилането и обмяната на веществата.

Приготвяне на "СОЛЕ" (солен разтвор)

Поставете няколко камъка от хималайската кристална сол в кана и добавете качествена изворна или филтрирана вода (в никакъв случай минерална!), докато се напълни. НЕ РАЗБЪРКВАЙТЕ! След около 24 часа вижте дали солта се е разтворила напълно. Ако - да, то добавете още няколко камъка и изчакайте още 24 часа. Когато водата повече не може да разтваря солта, каменните кристали ще останат неразтворени на дъното. На този етап разтворът става наситен на 26% и е готов за консумация. Изсипете една чаена лъжичка от 26%-ния разтвор в чаша вода и я изпийте преди закуска.

Други приложения на "СОЛЕ" (солен разтвор)

Освен като животворна напитка, употребата на 26%-тен солен разтвор има различни приложения.

Промиване на синусите, устата и гърлото

Използвайте 1% солен разтвор като разтворите 1 чаена лъжичка от 26%-ния разтвор в чаша (около 250 мл) хладка вода. Тази концентрация се равнява на физиологичния разтвор и пречиства, без да дразни като морската вода или химическите течности. Ще ви е необходим и Нети (уред за промиване на носа). Наведете главата си над мивката и вкарайте в едната ноздра чучура на Нети. Дръжте устата си затворена. Наклонете главата си леко напред и настрани. Разтворът ще потече през ноздрата нагоре към синусите и ще излезе през другата ноздра.

Този 1%-тов разтвор е отличен и за гаргара при поява на инфекции на мукозните мембрани на носа, устата и гърлото. Също така е полезен и за промивки на устата за борба с язви в устата, възпаления на венците и за избелване на зъбите.

Инхалация със солен разтвор

Напълнете широк съд (тенджера, купа или дълбок тиган) с 2 литра гореща вода и добавете 20 гр. хималайска кристална сол. Разбъркайте докато се разтвори. Покрийте главата си с голяма кърпа, докато я държите над съда на разстояние достатъчно, за да не се изгорите. Дишайте около 10-15 минути.

За около 30 минути респираторната система обгражда замърсителите със слуз, след което ги изхвърля чрез кашляне. Повтаряйте процедурата няколко пъти дневно, колкото е необходимо.

Измиване на очи

Грижливо почистете грима си, ако имате такъв. Сипете 1% от соленият разтвор (1 чаена лъжичка от 26%-тен разтвор в 250 мл вода) в съд за миене на очите, наведете се напред, като държите съда близо до долния клепач, за да не се излее течността. Внимателно повдигнете главата си нагоре и назад, докато измивате с разтвора окото си, като многократно го отваряте и затваряте, за де може соленият разтвор да насити окото. При отваряне въртете очите си в продължение на няколко минути.

Процедури за баня и разкрасяване

За разлика от обикновените вани, където влагата се отнема от кожата, ваната със солен разтвор дава възможност на солта да се натрупа в горния слой на кожата, като по този начин я запазва хидратирана. Алкалният характер на ваната със солен разтвор оставя чувството за мекота и копринена гладкост. Тридесет минутна вана със солен разтвор има същият пречистващ ефект както тридневно гладуване!

Сипете 400 грама от хималайската кристална сол във ваната и добавете толкова вода, колкото да я покриете. Солта ще се разтвори през следващия половин час.

Напълнете ваната с вода с телесна температура (37оС). Това е важно, тъй като тялото няма да губи енергия за поддържане на необходимата температура. Ваната ще поддържа тази температура през цялото време, поради резонанса на солта.

Накиснете се за около 30 минути и след това само попийте тялото си без да го бършете. Отпуснете се и релаксирайте около 30 минути. Не слагайте никакви сапуни или добавки във ваната със соления разтвор.

Ако почувствате напрежение по време на взимането на вана, тъй като това е предизвикателство за кръвообращението, можете да потопите само краката си в соления разтвор.

Можете да направите почистваща маска като смесите фината сол със зехтин или друго натурално олио. Нежно масажирайте сместа върху кожата. Отлично средство за детоксикация. Търкането има почистващ ефект и прави кожата чиста, стегната и хидратирана.

Източници:
Дипляна
http://www.aquasource.net/DisplayProduct.aspx?cid=6&pid=25

Начало Хималайска сол СОЛЕ и приложения Магазин За контакти

Вижте и другите продукти на АкваСорс (AquaSource)

2011-2016 © ХималайскаСол.ком, Георги Георгиев
www.HimalaiskaSol.com

Made in Bulgaria